V skladu z 10. členom statuta Slovenskega seksološkega društva je lahko član/ica društva vsak/a posameznik/ca, ki je dosegel/la univerzitetno izobrazbo s strokovnih področij, ki se ukvarjajo z vprašanji človeške seksualnosti. V društvo se lahko vključijo tudi drugi/e posamezniki/ce, ki strokovno pedagoško ali raziskovalno delujejo na področju seksologije oz. imajo ustrezne kvalifikacije in dosežke na področju seksologije.

Članstvo v Društvu je prostovoljno Postopek za včlanitev se začne tako, da dva člana/ici društva predlagata potencialnega/potencialno novega/novo člana/ico. Predlog je sprejet, če ga podpre večina članov predsedstva. Posameznik/ca postane član/ica po tem, ko podpiše pristopno izjavo in plača članarino. Letna članarina znaša 20 EUR za zaposlene oziroma 10 EUR za upokojence, študente in brezposelne.

Plača se praviloma v prvem četrtletju za tekoče leto. Na novo sprejete članice in člani pa vsaj v treh mesecih po sprejetju v članstvo.

Če želite postati član/ica Slovenskega seksološkega društva, nam prosimo pošljite sporočilo skupaj z vašim življenjepisom (CV) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..